Elkészítés: 1. Egy 20x30 cm-es, lapos sütőformát kivajazunk. Az aljára és oldalára sütőpapírt terítünk úgy, hogy a forma hosszabb oldalán 5 cm-rel túllógjon.
2. A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük, és gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd simára keverjük. A tálat a gőzről levesszük, és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk. A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük, majd félretesszük. A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.
3. A hőálló tálat elmossuk, az étcsokoládét beletördeljük, hozzáadjuk a vajat, és a forró víz fölé állítjuk, addig kevergetjük, amíg sima lesz. 5 percig hűlni hagyjuk.
4. A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített formába tesszük. A formát megrázogatjuk, hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
5. Márványhatású felületet kapunk, ha tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk. Szobahőmérsékleten kb. 2 órán át állni hagyjuk, amíg megdermed. Tálalás előtt felkockázzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre