Elkészítés: A tésztához daráljuk le a mogyorót. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat verjük habosra a vaníliás cukorral. A fehérjéket is verjük fel, majd szórjuk bele a kristálycukrot, és keverjük össze a kétféle tojáshabot, végül forgassuk bele a lisztet és a mogyorót is. Töltsük a masszát 24 cm átmérőjű, kikent, kilisztezett kapcsos tortaformába. Simítsuk el a tetejét, és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 45 percig. Amint kihűlt, vegyük ki a formából, majd vízszintesen vágjuk négyfelé.
A töltelékhez daráljuk le a mogyorót. A tejből, a cukorból és a pudingporból főzzünk sűrű krémet, majd adjuk hozzá a darabokra csipkedett puha margarint. Osszuk 4 felé, 1 adagot ízesítsünk a mogyoróval, 1 másikat pedig a kakaóporral.
A legalsó tésztalapot kenjük meg előbb a mogyorós krém, majd a lekvár felével. Helyezzük rá a második lapot, és osszuk el rajta a kakaós tölteléket. Fedjük le a harmadik tortalappal, erre jöhet a maradék mogyorós krém, majd a lekvár. Tegyük rá az utolsó tésztalapot, kicsit nyomjuk le, és legalább 1 órára rakjuk a tortát a hűtőbe.
Utána az egészet vonjuk be az egyik adag krémmel, a másik adagot pedig töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és készítsünk habrózsákat a torta tetejére.
A díszítéshez karamellizáljuk a cukrot. Az egész mogyorókat szúrjuk fogvájóra, és mártsuk a karamellbe. Miután megdermedtek, tegyünk egyet mindegyik habrózsára.