Mogyorós túrólabdák rukkolasalátával

Hozzávalók

  • 5 dkg mogyoró
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg bacon
  • 1 tk + 4 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • 1 csomag rukkola
  • 1 csomag vegyes saláta
  • frissen őrölt bors
  • cukor

Elkészítés

    1.

    A finomra vágott mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A túrót összetörjük egy villával, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nedves kézzel 12 db gombócot formázunk belőle, és mindet megforgatjuk a pirított mogyoróban.

    2.

    A csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük 1 tk felforrósított olívaolajon. Összekeverjük a balzsamecetet egy kevés sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadunk 4 ek olívaolajat és a baconcsíkokat.

    3.

    A salátákat egy tálba öntjük, összeforgatjuk a balzsamecetes baconnel, majd a mogyorós túrólabdákkal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin