Keress receptre vagy hozzávalóra

Mogyorós túrólabdák rukkolasalátával

Hozzávalók

  • 5 dkg mogyoró
  • 25 dkg túró
  • bors
  • 10 dkg bacon
  • 4,5 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • cukor
  • 1 csomag rukkola
  • 1 csomag vegyes saláta

Elkészítés

    1.

    A finomra vágott mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A túrót összetörjük egy villával, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nedves kézzel 12 db gombócot formázunk belőle, és mindet megforgatjuk a pirított mogyoróban.

    2.

    A csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük 1/2 ek felforrósított olívaolajon. Összekeverjük a balzsamecetet egy kevés sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadunk 4 ek olívaolajat és a baconcsíkokat.

    3.

    A salátákat egy tálba öntjük, összeforgatjuk a balzsamecetes baconnel, majd a mogyorós túrólabdákkal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin