Mogyorós túrólabdacsok rukkolával

Hozzávalók

  • 5 dkg mogyoró
  • 25 dkg túró
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg bacon
  • 1 tk + 4 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • cukor
  • 1 csomag rukkola
  • 1 csomag vegyes saláta

Elkészítés

    1.

    Pirítsuk meg a finomra vágott mogyorót száraz serpenyőben, majd hagyjuk kihűlni. A túrót törjük össze villával, majd sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Nedves kézzel formázzunk belőle 12 db gombócot, forgassuk meg mindet a pirított mogyoróban, és tegyük félre.

    2.

    Süssük a csíkokra vágott bacont ropogósra 1 tk felforrósított olívaolajon. Keverjük össze a balzsamecetet kevés sóval, borssal és cukorral. Adjunk hozzá 4 ek olívaolajat és a baconcsíkokat.

    3.

    Öntsük tálba a salátákat, forgassuk össze a balzsamecetes baconnal, majd kínáljuk a mogyorós túrólabdacsokkal.

     Fotó: Tyukodi László

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek