A finomra vágott mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A túrót összetörjük egy villával, majd megsózzuk és megborsozzuk. Nedves kézzel 12 db gombócot formázunk belőle, és mindet megforgatjuk a pirított mogyoróban.
A csíkokra vágott bacont ropogósra sütjük 1/2 ek felforrósított olívaolajon. Összekeverjük a balzsamecetet egy kevés sóval, borssal és cukorral, majd hozzáadunk 4 ek olívaolajat és a baconcsíkokat.
A salátákat egy tálba öntjük, összeforgatjuk a balzsamecetes baconnel, majd a mogyorós túrólabdákkal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre