Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 evőkanál meleg vízzel, a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral és a darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszába forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt 34×35 cm tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk. Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.
Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, a maradék krémet rákenjük. Mogyoróval díszítjük. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd kockákra vágva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre