Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-tejszínes-csokis sütemény

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • mogyoró a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 evőkanál meleg vízzel, a cukrokkal és a csipet sóval habosra keverjük, a tojáshabot hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral és a darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszába forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt 34×35 cm tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

A tejszínes pudingport a cukrokkal és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk. Végezetül a csokireszeléket beleforgatjuk.

Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal, a maradék krémet rákenjük. Mogyoróval díszítjük. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd kockákra vágva kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss