A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kevergetéssel kézmelegre hűtjük, és apránként hozzácsorgatjuk a kézmelegre melegített tejszínt. Hozzáadjuk a sót és 5 dkg felaprított mogyorót. Az így kapott sűrű krémet minimum 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A masszából kiskanállal kikanalazunk egy adagot, amiből diónyi golyókat gyúrunk, majd a maradék darált mogyoróba hempergetjük.
Ha már szinte csokoládé keménységűre szilárdult, akkor fogunk tudni vele megfelelően dolgozni, mert a kéz melegétől rögtön olvad. Papírkapszlikban tárolva remek ajándék is válhat belőle. Hűtőben akár 1 hónapig is eláll.
Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!