Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós tejcsokitrüffel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
15 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kevergetéssel kézmelegre hűtjük, és apránként hozzácsorgatjuk a kézmelegre melegített tejszínt. Hozzáadjuk a sót és 5 dkg felaprított mogyorót. Az így kapott sűrű krémet minimum 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  2. A masszából kiskanállal kikanalazunk egy adagot, amiből diónyi golyókat gyúrunk, majd a maradék darált mogyoróba hempergetjük. 

FLORENTIN TALLÉR 

ANGOL KARÁCSONYI PUDING ASZALT GYÜMÖLCCSEL 

CSOKIS-CSILIS PISKÓTATEKERCS (FATÖRZS) 

Megjegyzés

Ha már szinte csokoládé keménységűre szilárdult, akkor fogunk tudni vele megfelelően dolgozni, mert a kéz melegétől rögtön olvad. Papírkapszlikban tárolva remek ajándék is válhat belőle. Hűtőben akár 1 hónapig is eláll.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss