Keress receptre vagy hozzávalóra

Mogyorós tejcsokitrüffel

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 8 dkg tejszín (30%-os, állati eredetű)
  • 1 nagy csipet tengeri só
  • 12 dkg földimogyoró (sótlan, pörkölt)

Elkészítés

    1. A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kevergetéssel kézmelegre hűtjük, és apránként hozzácsorgatjuk a kézmelegre melegített tejszínt. Hozzáadjuk a sót és 5 dkg felaprított mogyorót. Az így kapott sűrű krémet minimum 4-5 órára hűtőbe tesszük.
    2. A masszából kiskanállal kikanalazunk egy adagot, amiből diónyi golyókat gyúrunk, majd a maradék darált mogyoróba hempergetjük. 

Megjegyzés

Ha már szinte csokoládé keménységűre szilárdult, akkor fogunk tudni vele megfelelően dolgozni, mert a kéz melegétől rögtön olvad. Papírkapszlikban tárolva remek ajándék is válhat belőle. Hűtőben akár 1 hónapig is eláll.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin