Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós-tejcsokis fagyigolyók

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 kis gombóc karamellfagyi
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2,5 dkg pirított mogyoró felaprítva
  • 5 dkg kikristályosodott méz (opcionális)

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Tegyük a 8 kis gombóc karamellfagyit egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzük őket a mélyhűtőbe.

    2. Törjük össze a tejcsokoládét, és gőz fölött olvasszuk meg egy kisebb lábosban.

    3. Szórjuk az aprított mogyorót a csokoládéhoz, és keverjük el alaposan. Hagyjuk kissé kihűlni a masszát.

    4. Mártsuk a fagyigolyókat az olvadt csokiba, majd egy kiskanál segítségével oszlassuk el rajtuk egyenletesen a krémet. A kész golyókat helyezzük vissza a tepsire, és tegyük őket a mélyhűtőbe addig, amíg a csokoládés bevonat megszilárdul.

    5. A fagylaltgolyókat tálaljuk apró desszertként vacsora után, díszítsük az összemorzsolt kikristályosodott mézforgácsokkal.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin