Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-tejcsokis fagyigolyók

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Tegyük a 8 kis gombóc karamellfagyit egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzük őket a mélyhűtőbe.

2. Törjük össze a tejcsokoládét, és gőz fölött olvasszuk meg egy kisebb lábosban.

3. Szórjuk az aprított mogyorót a csokoládéhoz, és keverjük el alaposan. Hagyjuk kissé kihűlni a masszát.

4. Mártsuk a fagyigolyókat az olvadt csokiba, majd egy kiskanál segítségével oszlassuk el rajtuk egyenletesen a krémet. A kész golyókat helyezzük vissza a tepsire, és tegyük őket a mélyhűtőbe addig, amíg a csokoládés bevonat megszilárdul.

5. A fagylaltgolyókat tálaljuk apró desszertként vacsora után, díszítsük az összemorzsolt kikristályosodott mézforgácsokkal.

Megjegyzés

Fotó: Carte d´Or - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss