Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 4-es fokozat).
2. Tegyük a margarint, a cukrot és a mézet egy kisebb serpenyőbe, majd alacsony fokozaton melegítsük össze őket, amíg a margarin folyóssá nem olvad. Ezután forraljuk fel a keveréket, majd fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet. Keverjük el alaposan a hozzávalókat, és főzzük még 1 percig. Miután a serpenyőt lehúztuk a tűzről szórjuk az apróra vágott mogyorót a keverékhez.
3. Készítsünk elő 2 sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsit.
4. Helyezzünk a tepsikre egymástól 10 cm-re teáskanálnyi halmokat a masszából. Süssük aranybarnára az ostyákat 6 perc alatt.
5. Vegyük ki a tepsiket a sütőből, és hagyjuk 2-3 percig hűlni az ostyákat, majd formázzunk belőlük kosárkákat egy sodrófa vagy minimuffin formák segítségével. Formázás után hagyjuk teljesen kihűlni a kosárkákat.
6. Tegyünk 1-1 gombóc csokifagyit az összes kosárkába. A fagyit díszítsük apróra vágott mogyoróval, majd azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre