Elkészítés: A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt és a margarint. A hozzávalókat robotgéppel fokozatosan eldolgozzuk.
Liszttel meghintett deszkán sima tésztává gyúrjuk. Ha ragad a tészta, fóliába csomagolva egy kis időre hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a mogyorót és a lekvárt tálba tesszük. Hozzáreszeljük a marcipánmasszát, majd az egészet jól összekeverjük.
A tésztát belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kb. 80 db (kb. 6 cm átmérőjű) kerek kekszet szaggatunk belőle. A tojásfehérjét elkeverjük, 40 keksz szélét megkenjük vele. A 40 keksz közepére 1-1 kiskanál tölteléket rakunk, elsimítjuk, és mindegyikre egy-egy üres kekszet teszünk. A tészta széleit villával összenyomkodjuk.
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük. A kekszeket megkenjük vele, majd megszórjuk pisztáciával és durva szemcséjű cukorral. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd aranybarnára sütjük. (Légkeveréses sütőben kb. 160-180 fokon 15 perc, gázsütőnél kb. 3. fokon.)