Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-mézes csokigolyók

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált kekszet keverjük el a tejszínnel és a mézzel. Olvasszuk meg az étcsokit, és hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a puha vajjal, a rummal, és dolgozzuk a kekszes masszába.

A tenyerünkkel formázzunk belőle golyókat. Tegyük a hűtőbe, hogy jól összeálljanak.

Innen kivéve mártsuk a golyókat a megolvasztott tortabevonóba, majd forgassuk meg a darált dióban. Tegyük ismét hűtőbe kb. 1 órára, és máris fogyasztható.

Megjegyzés

Ha a massza túl lágy, adjunk még hozzá egy kis darált kekszet. Könnyebb mártogatni a golyókat, ha hurkapálcikára tűzve mártjuk bele a csokiba és a mogyoróba. - zenelany

Ezek is érdekelhetnek

Friss