Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-mandulás ropogós

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mogyorót és a mandulát durvára aprítjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk. A zabpelyhet és a müzlit külön-külön késes aprítóban kissé darabosra vágjuk, majd megpirítjuk azt is.
  2. A vajat megolvasszuk és simára keverjük a mézzel. Hozzáajuk a pirított magokat, a zabpelyhet, a müzlit és a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

ROPOGÓS HÁZI GRANOLA: A SZUPERDESSZERT - VIDEÓ! >>>

5+1 KIHAGYHATATLAN KARÁCSONYI DESSZERT >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss