Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós májkrém

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat lepucolom, ledarálom nyersen. A vöröshagymát egy pici olívaolajon megfuttatom, ráteszem a májat, kavargatva pirítom. Ha félig megsült, mehet rá a zúzott fokhagyma, egy kis bors. Az olajos magvakat (mogyoró, dió, mogyoró) összetöröm mozsárban vagy húsklopfolóval, majd picit megpörkölöm sütőben vagy serpenyőben, majd hozzáadom a májhoz. Összekverem a maradék hozzávalókkal (vaj, mustár, só, bors), kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

Ha valaki nem szereti a véres részeket az elején, apró darabokra vágva is lehet sütni a májat, aztán jön a merülőmixer.
Ezt a receptet Sz. Ágnestől loptam, osztatlan sikert aratott eddig mindenhol. Köszi neki is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss