A tésztához a lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután 6 egyenlő darabra vágjuk.
Ezeket egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. A kis kosár formákat margarinnal kikenjük, majd a tésztával kibéleljük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a cukrot apránként hozzáadjuk, végül a mogyorót is beleforgatjuk.
A kis tésztakosarak mindegyikébe 1-1 mokkáskanálnyi lekvárt töltünk, és erre halmozzuk a mogyoróhabot - kb.1 evőkanálnyit kosaranként.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) 12-15 percig sütjük. Nagyon finom és sokáig eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre