Mogyorós kókuszgolyó sárgabaracklekvárral

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • sütőpor
  • 1 dl erős kávé
  • 0,5 dl rum
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek sárgabaracklekvár
  • 3 ek kókuszreszelék (+ díszítéshez)
  • 3 ek darált mogyoró

Elkészítés

    1.

    Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgájákat keverjük habosra a cukorral, a fehérjéket verjük fel egy csipet sóval, és keverjük össze a két masszát. Óvatosan forgassuk bele a lisztet és egy csipet sütőport. Töltsük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.

    2.

    Ha kihűlt, törjük morzsává, és dolgozzuk össze a kávéval, a rummal, a porcukorral, a kakaóporral, a sárgabaracklekvárral, valamint kókuszreszelékkel és darált mogyoróval. Hagyjuk a masszát egy éjszakán át állni, majd másnap formázzunk belőle kis golyókat, és forgassuk meg őket egy kevés kókuszreszelékben.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin