Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós kelbimbósaláta gránátalmával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 db gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál cukor (vagy édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kelbimbó külső leveleit szedjük le, a zöldséget mossuk meg, csepegtessük le, vágjuk félbe, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá borsot, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál mogyoróolajjal (vagy más olajjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre.

    A dresszinghez a maradék olajat keverjük össze a citromlével, ízlés szerint cukorral (vagy édesítőszerrel). A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

    A megsült kelbimbót tegyük bele egy tálba, szórjuk meg a gránátalmamaggal és a mogyoróval, majd locsoljuk meg a dresszinggel.

    Tálalhatjuk melegen, hidegen is. Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk pl. vacsorára.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin