Mogyorós karamellkocka

Hozzávalók

  • 60 darabhoz:
  • 18 dkg cukor
  • 6 dkg mogyoró
  • 3 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl juharszirup

Elkészítés

    1.

    Pirítsuk a mogyorószemeket aranyszínűre 180 fokos sütőben, majd hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el a külső, vékony héját, a mogyorót aprítsuk fel. Kis lábosban karamellizáljuk világos színűre a kétféle cukrot.

    2.

    Adjuk hozzá a vajat, a felforrósított tejszínt és a szirupot. Kis lángon főzzük az egészet 10 percig. Ha a karamell kezd kristályosodni, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a felaprított mogyorót. Öntsük teflonedénybe, majd hagyjuk kissé kihűlni.

    3.

    Borítsuk a langyos karamellmasszát deszkára, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel vágjuk fel 3×3 cm-es kockákra.


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin