A tésztához gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, majd 10 percig hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük az egész tojást és a sárgáját is. A hideg vajat felaprítjuk, összegyúrjuk a liszttel, a porcukorral, a megőrölt mogyoróval és a fűszerrel. Beledolgozzuk a tojásos csokimasszát is, majd a hűtőbe tesszük 30 percre.
A töltelékhez finomra aprítjuk a fehér csokit, majd ráöntjük a felforralt tejszínt. Hozzáadjuk a mogyorólikőrt is, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A tésztából diónyi golyókat gömbölyítünk, mindet fém kagylóformába nyomjuk, és kialakítunk bennük mélyedést a tölteléknek. A kagylókat 180 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. A tejszínes fehér csokit kemény habbá verjük. A mélyedésekbe kevés nutellát töltünk, majd sima csöves habzsákból nyomunk rájuk a fehércsoki-habból. Összeillesztünk 1-1 töltött kekszet, majd az egyik végüket a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéba mártjuk.