Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós kagylók fehércsoki-habbal

75 perc
bonyolult
megfizethető
40 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg pörkölt, hántolt mogyoró
  • 1/2 tk mézeskalácsfűszer-keverék
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek mogyorólikőr
  • 5 dkg nutella
  • 10 dkg étcsokoládé a bevonáshoz

Elkészítés

  1.  A tésztához gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét, majd 10 percig hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük az egész tojást és a sárgáját is. A hideg vajat felaprítjuk, összegyúrjuk a liszttel, a porcukorral, a megőrölt mogyoróval és a fűszerrel. Beledolgozzuk a tojásos csokimasszát is, majd a hűtőbe tesszük 30 percre. 
  2. A töltelékhez finomra aprítjuk a fehér csokit, majd ráöntjük a felforralt tejszínt. Hozzáadjuk a mogyorólikőrt is, és a hűtőbe tesszük 1 órára. 
  3. A tésztából diónyi golyókat gömbölyítünk, mindet fém kagylóformába nyomjuk, és kialakítunk bennük mélyedést a tölteléknek. A kagylókat 180 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. A tejszínes fehér csokit kemény habbá verjük. A mélyedésekbe kevés nutellát töltünk, majd sima csöves habzsákból nyomunk rájuk a fehércsoki-habból. Összeillesztünk 1-1 töltött kekszet, majd az egyik végüket a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéba mártjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss