Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott cukorral. Ezután óvatosan hozzákeverjük a darált mogyorót, majd a darabokra törtet is. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a mogyorós habból tetszés szerinti halmokat kanalazunk rá. Tetejét kicsit ellapogatjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon kiszárítjuk, mint a habcsókot.
A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük.
A szépen kiszáradt és kihűlt habcsókokat tálcára tesszük, majd megkenjük a mascarponéval. A tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt helyezhetünk, én most klementint tettem rá, és nagyon finom lett! Végül cukrozott pörkölt mogyoróval megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre