Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós habcsók mascarponéval és klementinnel

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott cukorral. Ezután óvatosan hozzákeverjük a darált mogyorót, majd a darabokra törtet is. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a mogyorós habból tetszés szerinti halmokat kanalazunk rá. Tetejét kicsit ellapogatjuk, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon kiszárítjuk, mint a habcsókot.

A mascarponét az ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük.

A szépen kiszáradt és kihűlt habcsókokat tálcára tesszük, majd megkenjük a mascarponéval. A tetejére ízlés szerinti gyümölcsöt helyezhetünk, én most klementint tettem rá, és nagyon finom lett! Végül cukrozott pörkölt mogyoróval megszórjuk.

Megjegyzés

Igazán különlegesen finom lesz a habcsók a mogyorótól. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss