A gofrihoz a mogyorót nagy teljesítményű turmixgépben egyre magasabb fokozaton finomra őröljük, majd egy tálba szórjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét.
A turmixgép kelyhébe öntjük a tejet. Hozzáadjuk a tojásokat, a szobahőmérsékletű vajat, a citromhéjat, a sütőporral elvegyített lisztet, a mogyorót és a rumot. A legalacsonyabb fokozaton összeforgatjuk, majd a sebességet fokozatosan a maximumra növeljük, és a masszát simára keverjük 20 másodperc alatt.
A gofrisütőt felhevítjük, és gofrinként 2-4 ek vagy kis merőkanálnyi adagokban rámerjük a masszát, és 4-5 perc alatt megsütjük .
A vaníliaszószhoz a turmixgép kelyhébe tesszük a tejszínt, a vaníliarudak kikapart belsejét, valamint a porcukrot, és a kelyhet lezárjuk. A hozzávalókat a legalacsonyabb fokozaton összeforgatjuk, majd a sebességet fokozatosan a maximumra növeljük, és a szószt a kívánt sűrűség eléréséig keverjük 10-20 másodpercig.
A fűszercukorhoz a hozzávalókat a megadott sorrendben a turmixgépbe tesszük, majd a kelyhet lezárjuk, és tartalmát a legalacsonyabb fokozaton összeforgatjuk. Ezután a sebességet fokozatosan a maximumra növeljük, és megőröljük a fűszercukrot 30 másodperc alatt.
Végül a gofrikat megszórjuk a fűszercukorral, és a vaníliaszósszal kínáljuk.
Recept és fotó: Vitamix / TrendXpress
Ez a recept egy 2 l-es kehellyel ellátott Vitamix Pro 750-es professzionális turmixgéphez készült. Más típusú, kisebb űrtartalmú vagy teljesítményű készülék esetén értelemszerűen változhat a hozzávalók betöltési sorrendje, továbbá eltérhetnek a megadott keverési fokozatok és idők. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!