Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a ledarált mogyorót, a porcukrot, a tojást és a tejfölt, egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva, hűtőben 2 órát pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkára tesszük, éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kúpos alakúra hengergetjük. Most a gyúródeszkára téve a tenyerünk ívelt részével meglapítjuk, hogy a tészta domború legyen, majd a széleit kiskéssel bevagdossuk, és a felületét a kiskés hegyével sűrűn benyomkodjuk, hogy fenyőtoboz formájú legyen.
Végül megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre