Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós fenyőtoboz

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a ledarált mogyorót, a porcukrot, a tojást és a tejfölt, egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva, hűtőben 2 órát pihentetjük.

Lisztezett gyúródeszkára tesszük, éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kúpos alakúra hengergetjük. Most a gyúródeszkára téve a tenyerünk ívelt részével meglapítjuk, hogy a tészta domború legyen, majd a széleit kiskéssel bevagdossuk, és a felületét a kiskés hegyével sűrűn benyomkodjuk, hogy fenyőtoboz formájú legyen.

Végül megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A fenyőtobozt készíthetjük úgy is, hogy 5 deka darált mogyorót és 5 deka darált fenyőmagot gyúrunk a tésztájába.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss