Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós fenyőtoboz

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 25 darabhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg pirított mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás a kenéshez
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a ledarált mogyorót, a porcukrot, a tojást és a tejfölt, egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva, hűtőben 2 órát pihentetjük.

    Lisztezett gyúródeszkára tesszük, éles késsel 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kúpos alakúra hengergetjük. Most a gyúródeszkára téve a tenyerünk ívelt részével meglapítjuk, hogy a tészta domború legyen, majd a széleit kiskéssel bevagdossuk, és a felületét a kiskés hegyével sűrűn benyomkodjuk, hogy fenyőtoboz formájú legyen.

    Végül megkenjük felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

A fenyőtobozt készíthetjük úgy is, hogy 5 deka darált mogyorót és 5 deka darált fenyőmagot gyúrunk a tésztájába.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin