Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós csokoládésoufflé

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat és a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. 5 darab tojássárgát cukorral fehérre, krémesre keverünk. Az olvasztott csokoládét a tojássárgás cukorral keverjük össze, majd a maradék tojásfehérjét verjük kemény habbá, és forgassuk bele. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd keverjük hozzá a mogyoróvajat is.

Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel 6 db 8 centi átmérőjű souffléformát, majd töltsük bele háromnegyedig a masszát. Tegyük forró sütőbe, és 200 fokon süssük 10 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss