Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-csokoládés piskótarolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • A krémhez:
  • 10-15 dkg pörkölt mogyoró
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg csokoládé (60%-os)
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot és az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk). Amikor már jó habos, adjuk hozzá a vanília-aromát és a 2 evőkanál forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. Végül szitáljuk bele a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze a masszát. SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-15 perc alatt szép világos színűre a piskótát (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).

Egy sütőpapírt szórjunk meg porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy benedvesített konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát jól ki kell csavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen). Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni, majd tekerjük fel.

A mogyorót daraboljuk fel apróra (én saját termésű mogyorót pörköltem meg a sütőben, és a botmixer aprítójával felaprítottam, de tehetünk a krémbe sózatlan pörkölt földimogyorót vagy pörkölt diót is).

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára. Ezután keverjük hozzá az olvasztott, de teljesen kihűtött csokoládét, majd a felaprított mogyorót.

A habtejszínt verjük fel habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés-csokoládés krémhez.

A piskótára kenjük rá egyenletesen a krém több mint felét, majd óvatosan tekerjük fel. Ezután a maradék krémet kenjük rá a roládra, majd szórjuk meg apró darabos mogyoróval.

Tálalás előtt tegyük be egy kicsit a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és szépen fel tudjuk szeletelni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss