Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós csirke gyömbérrel fűszerezve

Mogyorós csirke gyömbérrel fűszerezve
Mogyorós csirke gyömbérrel fűszerezve

Hozzávalók

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2-3 tv paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • szójaszósz
  • húsleveskocka
  • olívaolaj
  • 170 g pörkölt, sós földimogyoró
  • 2 dl víz
  • őrölt gyömbér
  • bors

Elkészítés

    Egy nagyobb lábasban (vagy akár wokban), olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát. Már ekkor sózom is, mert az kiemeli az ízét. Ha a hagyma elkészült, mehet a lábasba a felkockázott csirkemellfilé, amit borssal és gyömbérrel ízesítek. Ízlés szerint sózható is, de a húsleveskocka és a szójaszósz már alapvetően egy erős, sós ízt ad az ételnek, szóval vigyázzunk vele!

    Ha a hús megpárolódott, mehet bele a kétféle paprika. Amikor elfőtt a hús leve, akkor érdemes beletenni a 2 dl forró vízben feloldott húsleveskockát. Ne locsoljuk bele rögtön az egészet, apránként adjuk hozzá, így egy nem túl híg szaftot kapunk, ami tökéletesen illik a kínai eredetű ételhez. Ezután mehet bele a szójaszósz is.

    Eközben egy nagyobb serpenyőben megpörköljük a földimogyorót. Nem kell alá semmilyen zsiradék, de éppen ezért figyeljünk, nehogy odaégjen. 2-3 percig folyamatosan kevergessük, míg a szemek itt-ott sötétebb színt nem kapnak. A plusz pörköléstől karakteresebb lesz a mogyoró íze, de ha a gyorsaság a lényeg, akkor ez a lépés el is hagyható. A földimogyorót egyszerűen ráöntjük a húsra, majd elkeverjük.

    Rizzsel, de párolt zöldségekkel is tálalhatjuk!

Megjegyzés

Kifejezetten ajánlom a csípős ételek kedvelőinek. Frissen reszelt gyömbérrel még intenzívebb lesz az íze!

Recept és fotók: Blondefox

Blondefox
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin