Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Megtörtént az elképzelhetetlen: a nagy klasszikus csak a második!"- mogyorós csipszeket teszteltünk

A mogyorós chipsek az ezredforduló környéken még nem voltak annyira elterjedtek kis hazánkban. Szépen lassan aztán egyre több márka ütötte fel a fejét és egyszerre azt vettük észre, hogy fél tucatnyi már biztosan van a piacon. Felkutattuk a nagyobb boltok polcain található mogyorós chipseket és szépen kivizsgáltuk őket laborunkban, hogy kiderüljön: van-e méltó kihívója a Chio-nak, ami már szinte a dinoszauruszok óta terjeszti itthon a mogyorós chipset.

Ez az a chips fajta, ami rendkívül ragaszkodik szájpadlásunkhoz és ahogy a kukoricadara megolvad szánkban szinte tökéletes ragasztóval van szerencsénk találkozni. A legkisebb zegzugot is megtalálja és napokig maradna, ha nem vadásznánk ki onnan, legkésőbb az esti fogmosás során.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Spar

A kis kukoricapufik meglepően aprók, de ami ennél is érdekesebb, hogy egészen száraz hatást ébresztenek ujjbegyeinken, amikor megérintjük őket. Kóstolva is marad a ropogós száraz hatás, aminek ízében csak sokadik pillanatra jelenik meg a mogyorós jelleg. Nem tornádó erejű, de a ropogósság érdekessé teszi, hiába a szolid és visszafogott mogyorós ízvilág.


Adatok: 200 gramm, kukoricaliszt 54%, földimogyoró 32%, 229 Ft

MEGINT EGY SAJÁTMÁRKÁS VITTE EL A PÁLMÁT - ITT A NAGY SÓSCHIPS-TESZT! >>> 
CBA

A Sparénál is kisebbre tudták zsugorítani a pufi méretét. Kicsit foltos, mint egy ártatlan giliszta. A ropogósság itt közel sem olyan tökéletes, míg ahogy megérintjük, megjön az áhított ragadós, mázas érzés. Kóstolva egyből mogyoró viszont a pufi állaga olyan, mintha a közepét felfújták volna és majdnem üreges. Nem a legtutibb az összhatás, mert olyan, mint egy belső nélküli kéreg.


Adatok: 50 gramm, kukoricagríz 52%, földimogyoró 32%, 109 Ft

TESZT! KÉT HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CHIPS IS AGYONVERTE A MEZŐNYT >>> 
Snack Fun

Közepes méretű "bigyókkal" töltötték fel a zacskót, amiből intenzív mogyorós aroma árad, amikor felbontjuk. A chips ropogóssága tankönyvbeillő, mert olyan akár egy burgonya chips. A mogyorós illat kicsit becsapós, mert kóstolva közel nem ilyen intenzív, mint ahogy azt orrunk jelzései alapján reméltük.


Adatok: 200 gramm, kukoricagríz 54%, földimogyoró 32%, 219 Ft

Tesco

A Tesco a kukoricapufikat rendesen kiéheztette, mert ezek minden eddiginél apróbbak és vékonyabbak. Azonnal érezzük a mogyorós-darás hatást ujjainkon, ahogy megérintjük, ami azonnal azt is jelenti, hogy veszettül ott fog ragadni a szájpadlásunk minden szegletében. Ízre elsőre mogyorós, másodijára nem feltétlen mogyorós, majd végül ismét mogyorós. A hullámvasút szerű ízélményhez egy közepes ropogósság társul.


Adatok: 125 gramm, kukoricadara 58%, földimogyoró 32%, 219 Ft

TESZT! VÉGRE EGY TORTILLA CSIPSZ, AMI IGAZÁN SÓS, KUKORICÁS ÉS ROPOGÓS! >>> 
Cheetos

A Cheetos meglepően habkönnyű példányokat tervezett a műhelyasztalon. Amikor megemeljük, elsőre úgy érezzük, hogy bizony semmi nincsen kezünkben. A ragadós érzés itt annyira nem jön elő. Lágy mogyorós aroma uralja az egészet, ami mögött ott van a klasszikus Cheetos hatás is, ami minden más chipstől megkülönbözteti.


Adatok: 43 gramm, kukoricadara 56%, földimogyoró paszta 20%, 119 Ft

Chio

A nagy klasszikus, akik anno sok évvel ezelőtt ezt a kategóriát delfin formába öntve hintette a lakosság számára. A forma sajnos a múlté, és sajnos ők is beálltak a pufi szerű formavilágba. Ízre elsőre tökéletesen üres, majd szépen csendben elkezd felépülni a mogyorós hatás. Nem döngeti az ajtót inkább kimért és figyelmes. Ropogóssága közepes, inkább hamar mállik szánkban, mint törik.


Adatok: 100 gramm, kukorica 56,4%, földimogyoró 30%, 229 Ft

Crusti Croc

A mezőny legdurvábban mázas tapintás példánya, erre majdnem annyi került, mint az összes többire. Ezen túljutva viszont kifejezetten jól teljesít. Kellemesen ropogós belső a puhább kéreg után és egy erőteljes mogyorós huzat van benne, ami veszettül sokáig érződik szánkban.


Adatok: 150 gramm, kukoricadara 56%, földimogyoró 32%, 165 Ft

Ítélet

És megtörtént az elképzelhetetlen! A nagy klasszikus Chio csak a második helyre került a heti tesztben. A Crusti Croc megelőzte, aminek oka, hogy a mogyorós jelleg sokkal intenzívebben benne van. A harmadik helyen lévő Tesco is nevezhető némileg meglepetésnek, mert az ízhullámvasút, amit nyújt egészen érdekes volt a legtöbb tesztalany számára.

A héten kifejezetten bukó nem volt, a CBA egyedül, ami mérhetően rendesen elmarad a többiektől, mert egészen üregesnek érződik. A többi egy erős közepes, mindegyikben van némi meglepetés elbújtatva.

1. Crusti Croc
2. Chio
3. Tesco
4. Spar
5. Snack Fun
6. Cheetos
7. CBA

Még több termékteszt a Mindmegette.hu >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss