Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós cseresznyetorta

MME MME
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk és kimagozzuk. A vajat habosra kverjük a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a csokoládét lereszeljük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig apránklént a vajas masszához keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a mogyorót, végül a tojáshabot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát vajjal kikenjük, és kétszersülttel vagy zsemlemorzsával beszórjuk. A tésztát a formába töltjük, és a tetejére szórjuk a cseresznyét. A süteményt a sütő alsó részére tesszük, és 1 órán keresztül sütjük. Tóvábbi 10 percig hagyjuk a kikapcsolt sütőben. A már kihűlt tésztát porcukorral beszórjuk.

Megjegyzés

Kétszersültmorzsát magunk is készíthetünk. Maradék kétszersültet vagy kekszet 1 napi szárítás után zacskóba tesszük, és egy nyújtófával szétmorzsoljuk.

A receptet Tóthné K. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss