Elkészítés: Egy kisebb gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A roló készítéséhez használt formákat a hideg vajjal vékonyan megkenem.
A leveles tésztát enyhén lisztezett, hideg felületen egyenletesre nyújtom. Derelyevágóval vagy éles késsel 12 hosszú csíkra vágom fel (kb. 1 cm-esek lesznek). Az első tésztacsíkot a forma keskeny végétől indulva spirálisan feltekerem úgy, hogy kb. 1/2 cm-enként fedjék egymást a tésztarétegek. Így a forma végén marad majd kb. 1/2 cm, és könnyen eltávolítható lesz sütés után. A többi tésztacsíkkal ugyanígy járok el. A kis tekercseket az előkészített tepsire sorakoztatom, kényelmes helyet hagyva a növekedésre.
A jégcukrot 2 teáskanál mogyoróhoz keverem. A tojássárgáját kissé felverem.
Az előkészített rolókat vékonyan megkenem a tojássárgájával, majd megszórom a mogyorós cukorral. Forró sütőben 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hideg tejszínt elektromos habverővel néhány perc alatt félkeményre habosítom, ekkor hozzáadom a cukrot, a narancslikőrt és a vaníliát. Az egészet kemény habbá verem, végül könnyed mozdulatokkal, hablapát segítségével beleforgatom a 3 dkg őrölt, pörkölt mogyorót. Felhasználásig frizsiderben tárolom.
A még forró rolókból egy ügyes csavarással eltávolítom a formát – akinek a keze nem bírja a forróságot, nyugodtan vegyen használatba egy papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát. A kész rolókat konyhai rácson hagyom hűlni.
A krémet sima vagy csillagcsőrös habzsákba szedem, a néhány perc alatt konyhai hőmérsékletűre hűlt rolókat megtöltöm.