Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mogyorós cappuccino szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 13 dkg liszt
  • 6 g sütőpor
  • 2 ek víz
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 4 zacskó vaníliás pudigpor
  • 1 l tej
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg teavaj
  • 30 dkg margarin
  • 10 dkg mogyorós cappucino por
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a porcukorral és a vízzel kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, végül hozzákeverjük a felvert tojások fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40-cm-esbe) simítjuk a tészta harmadát, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha készen van, kifordítjuk a tepsiből, majd az újra kibélelve belesimítjuk a maradék tésztánk felét. Ugyanígy járuk el az utolsó harmaddal is.
    2. A pudingokat elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, és hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd hozzákeverjük a mogyorós cappuccinóport. 
    3. Lehúzzuk a lapokról a sütőpapírt, s amikor már kihűltek, megkenjük az első lapot a cappuccinos krémmel, majd rákanalazzuk az olvasztott csokoládét. Következik a második lap, majd ismét krém és az olvasztott csokoládé kövtekezik, végül a harmadik lap. A sütemény tetej ét megkenjük a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük. 

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>>

    még több kávés finomság >>>

    12 OLCSÓ ÉS GYORS DESSZERT, AMIVEL SPÓROLHATSZ A HÓ VÉGÉN! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes