Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós brownie-torta mascarponés kókuszkrémmel és ananásszal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A vékony tésztához:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • pici só
  • A brownie tésztához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg belga étcsoki pasztilla
  • 10 dkg barna cukor
  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mogyoró durvára darálva
  • pici só
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 csomag zselatin fix
  • rumaroma
  • Valamint:
  • 1 doboz körszeletes ananász
  • A csokimázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 8 evőkanál víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg csoki pasztilla
  • A díszítéshez:
  • marcipán
  • cukorgyöngy

Elkészítés

    Elkészítés: Először a 4 tojásos piskótát készítem el lapos, sütőpapírral bélelt tepsiben, majd hagyom kihűlni, és vékony csíkokra szeletelem. Ez lesz a torta belsejében a spirálminta.

    A brownie tésztához a vajjal együtt 2 x 1 perc alatt mikróban felmelegítem a csokipasztillát, majd hozzákeverem a cukrot, a tojások sárgáját és az összes többi hozzávalót, végül a 4 tojás fehérje keményre felvert habját.

    Egy kerek 28 cm-es nagyobb tortaformát sütőpapírral kibélelek, ebbe kanalazom a masszív tésztát, és 160 C fokosra előmelegített sütőben 50 percet sütöm (kicsit szárazabbra, mert félbevágtam).

    Lehúzom róla a papírt és óvatosan félbevágom. TÖRÉKENY! Az alsó lapra körben ananászt teszek, erre kerül a kókuszos krém:

    A kókuszkrémhez a tejet egy lábosban felmelegítem, belekeverem a kókuszreszeléket, majd a cukorral elkevert pudingport is, felforralom, majd lehúzom a tűzről, és jégen kihűtöm. Ha kihűlt, a mascarponeval, a zselatin fix-szel és rumaromával géppel jól kikeverem.

    A kókuszkrém harmadát elkenem az ananászokon, majd spirális alakban a tésztacsíkokat belenyomom, ezután a többi krémet eloszlatom rajta (a tészta karimája legyen a torta körül), végül a tetejével lefedem, és hűtőbe teszem dermedni.

    A csokimáz hozzávalói felmelegítem, rácsurgatom a tortára, hagyom azt is dermedni.

    A farkasfejhez a kivágott papírformát előkészítem, egy szilikonlapon a marcipánt kinyújtom, körbevágom a minta szerint (az átemelésnél megnyúlt, óvatosabban kell csinálni). A torta tetejét díszítem azzal amit találok itthon.

Megjegyzés

A torta 28 cm-es nagy formában is hatalmas, így javaslom a krémet felezni.

Könnyebben elkészíthető lett volna, ha a brownie tésztára a krémet csak ráhalmozom, a tetejét ananásszal díszítem és elhagyom a csokimázat és a vékony piskótát.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin