Elkészítés: Először a 4 tojásos piskótát készítem el lapos, sütőpapírral bélelt tepsiben, majd hagyom kihűlni, és vékony csíkokra szeletelem. Ez lesz a torta belsejében a spirálminta.
A brownie tésztához a vajjal együtt 2 x 1 perc alatt mikróban felmelegítem a csokipasztillát, majd hozzákeverem a cukrot, a tojások sárgáját és az összes többi hozzávalót, végül a 4 tojás fehérje keményre felvert habját.
Egy kerek 28 cm-es nagyobb tortaformát sütőpapírral kibélelek, ebbe kanalazom a masszív tésztát, és 160 C fokosra előmelegített sütőben 50 percet sütöm (kicsit szárazabbra, mert félbevágtam).
Lehúzom róla a papírt és óvatosan félbevágom. TÖRÉKENY! Az alsó lapra körben ananászt teszek, erre kerül a kókuszos krém:
A kókuszkrémhez a tejet egy lábosban felmelegítem, belekeverem a kókuszreszeléket, majd a cukorral elkevert pudingport is, felforralom, majd lehúzom a tűzről, és jégen kihűtöm. Ha kihűlt, a mascarponeval, a zselatin fix-szel és rumaromával géppel jól kikeverem.
A kókuszkrém harmadát elkenem az ananászokon, majd spirális alakban a tésztacsíkokat belenyomom, ezután a többi krémet eloszlatom rajta (a tészta karimája legyen a torta körül), végül a tetejével lefedem, és hűtőbe teszem dermedni.
A csokimáz hozzávalói felmelegítem, rácsurgatom a tortára, hagyom azt is dermedni.
A farkasfejhez a kivágott papírformát előkészítem, egy szilikonlapon a marcipánt kinyújtom, körbevágom a minta szerint (az átemelésnél megnyúlt, óvatosabban kell csinálni). A torta tetejét díszítem azzal amit találok itthon.