Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-almás kuglóf

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az almákat mossuk és hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magházakat távolítsuk el. A gyümölcs húsát vágjuk kisebb darabokra, majd locsoljuk meg rummal, és tegyük félre. A mogyorót és a diót vágjuk össze.

2.

A margarint keverjük habosra a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.

3.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk a vajkrémbe, majd jól dolgozzuk el. A díszítéshez tegyünk félre kb. 1 evőkanál durvára vágott mogyorót vagy diót, a többit a kakaóval és a fahéjjal együtt keverjük a tésztába. Végül adjuk hozzá a rumos almadarabokat is.

4.

Vajazzunk ki egy kb. 2,5 l űrtartalmú kuglófformát, hintsük be liszttel, öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon körülbelül 60 percig.

5.

Pár perc pihentetés után rázzuk ki a formából, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral és a félretett mogyoróval vagy dióval megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss