Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós-almás kuglóf

Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 250 g margarin
  • 4 db tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 500 g alma
  • 100 g mogyoró (vagy dió)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél zacskó sütőpor
  • 4 evőkanál rum
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál porcukor
  • vaj (a forma kikenéséhez)
  • liszt (a szóráshoz)

Elkészítés

    1.

    Az almákat mossuk és hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magházakat távolítsuk el. A gyümölcs húsát vágjuk kisebb darabokra, majd locsoljuk meg rummal, és tegyük félre. A mogyorót és a diót vágjuk össze.

    2.

    A margarint keverjük habosra a kristály- és a vaníliás cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.

    3.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk a vajkrémbe, majd jól dolgozzuk el. A díszítéshez tegyünk félre kb. 1 evőkanál durvára vágott mogyorót vagy diót, a többit a kakaóval és a fahéjjal együtt keverjük a tésztába. Végül adjuk hozzá a rumos almadarabokat is.

    4.

    Vajazzunk ki egy kb. 2,5 l űrtartalmú kuglófformát, hintsük be liszttel, öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben süssük 200 fokon körülbelül 60 percig.

    5.

    Pár perc pihentetés után rázzuk ki a formából, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral és a félretett mogyoróval vagy dióval megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin