A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mogyorót, és az aromát. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, 1 órára a hűtőbe tesszük a tésztát.
A krémhez fehéredésig keverjük a puha vajat a porcukorral és a keményítővel. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a mogyorólisztet. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kerek tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. 180 fokos sütőben 10–15 percig sütjük. Kivesszük, megkenjük a mogyorókrémmel, és ráhalmozzuk az áfonyaszemeket. További 15 percig sütjük.
Vízgőz fölött, kevergetve megmelegítjük a cukrot a tojásfehérjékkel, majd levesszük a tűzről és fényes, kemény tartású habbá verjük. A torta tetejére fodrozzuk, kevés porcukorral meghintjük, majd 150 fokos sütőben rápirítjuk a habot 5 percig.
A torta habrétegét karamellizáló-pisztollyal tovább piríthatjuk. A torta melegen tálalva a legfinomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre