Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémmel töltött kekszfészek

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg csokoládé
  • 15 dkg pirított, darált mogyoró
  • 25 dkg darált keksz
  • A töltéshez:
  • 4 ek mogyorókrém
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg apróra vágott mogyoró

Elkészítés

  1. A vizet, a cukrot, a margarint és a csokoládét lassú tűznél összeforraljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darált kekszet és a pörkölt, darált mogyorót. Hideg helyre tesszük (kis időre akár a hűtőbe is mehet), hogy “gyurmázhatóvá” merevedjen massza.
  2. Gombócokat formálunk a tésztából (mint a kókuszgolyók esetében), majd a golyócskák közepét benyomkodjuk, és fészek alakúra igazítjuk. Mogyorókrémmel (vagy akár rumos diókrémmel) megtöltjük a fészkeket, díszítésül pedig megszórjuk pörkölt-darált mogyoróval.

Megjegyzés

Húsvétkor is megállja a helyét az ünnepi asztalon. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek