Keress receptre vagy hozzávalóra

Mogyorókrémes-tejszínhabos palacsintatorta

2 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 2 tk sütőpor
  • 4 dl liszt
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek mogyorókrém
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A tojásokat összekeverjük a cukrokkal, a sóval, és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihüljenek.
    2. A mascarponét alaposan összekeverjük mindkét fajta cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt kemény habbá verjük.
    3. A tányérra helyezünk egy teljesen kihűlt palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, míg az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.
    4. A maradék mogyorókrémet, összekeverjük egy kevés tejszínhabbal, majd megkenjük vele a palacsintatorta tetejét.
    5. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasztjuk fel, majd kevergetve kihűtjük, majd ízlés szerint a torta tetejére csorgatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kgizike 3 évvel ezelőtt
Szia jabaki2! Elnézést, hogy csak most válaszolok a kérdésedre. Amennyiben magas zsírtartalmú (legalább 30%-os) habtejszínt használsz, vagy esetleg Hulalát, akkor nem kell hozzá habfixáló, mert a hab megtartja magát. Viszont, ha alacsony zsírtartalmú a tejszín, akkor kell hozzá a habfixáló. Én általában mindenhez Hulalát használok, mert az nem esik össze. (kipróbáltam, még 2-3 nap után sem esik össze, sem a felvert hab, sem pedig a vele készült krém)
jabaki2 3 évvel ezelőtt
Szia Gizike! Nagyon jól néz ki, el fogom készíteni. Egy kérdésem viszont van: A tejszínhabba nem kell habfixáló? Nem esik össze a hab a palacsinta, és a krém súlyától?

Hasonló Receptek

Magazin