Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes koszorú

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1,5 dl langyos tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag instant élesztő
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mogyorókrém
  • 10 dkg durvára tört mogyoró (vagy dió)

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a langyos tejet. Sima tésztává dagasztjuk, meleg helyen letakarva kelesztjük jó fél órát.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen kb. 50x30 cm-es lappá nyújtjuk. A mogyorókrémet gőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, hogy könnyen kenhető legyen, majd megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk a durvára vágott mogyoróval vagy dióval. Feltekerjük, és koszorúformába helyezzük. Letakarva újabb fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben kb. 180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss