Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes epertorta

60 perc
egyszerű
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • A piskótához (24-cm-es tortaformához):
  • 9 dkg porcukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek forró víz
  • 9 dkg liszt
  • A mogyorókrémhez:
  • 20 dkg török mogyoró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • 10 gramm porzselatin
  • 0,5 dl víz
  • 3 dl Hulala
  • A tetejére:
  • 50 dkg eper
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk az egész tojásokat, és a vaníliás cukrot, majd jó habosra keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd tovább keverjük 1-2 percig. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd egy keverőkanállal óvatosan, keverjük, összeforgatjuk
  2. . A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzül, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük és kihűtjük.
  3. A mogyorót diódarálón ledaráljuk, vagy késes aprítóval apró darabosra őröljük. (Én aprítóval csináltam, így a krémben a mogyoró roppanós volt.) A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejfölt, a darált mogyorót, majd alaposan összekeverjük. A vizet  forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, éppen csak langyos lesz. Ezután a mogyorós keverékhez öntjük, és összekeverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, hozzákeverjük a mogyorós keverékhez. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, belehelyezzük a teljesen kihűlt piskótát, majd egyenletesen rákanalazzuk a mogyorókrémet. Ezután pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  4. Az epret kicsumázzuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. Ezután a felezett eperszemekkel kirakjuk a torta tetejét. A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítük, csak éppen langyosra hűtjük, majd bevonjuk be a tortát. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy a tortazselé kellően megdermedjen.

3 MENNYEI EPRES DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD A HÉTVÉGÉN! >>>

 11 KRÉMES ÉS ÉDES EPRES DESSZERT SÜTÉS NÉLKÜL >>>

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss