Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes diótorta fehércsokival

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 300 g darált dió
  • 250 g cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál rum
  • A töltelékhez:
  • 400 ml tej
  • 160 ml tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag mogyorós pudingpor
  • 1 csomag habfixáló
  • 50 g darált dió
  • A mázhoz:
  • fehércsokoládé-máz
  • A díszítéshez:
  • csokoládéfigurák

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő. Egy kerek tortaformát borítsunk be sütőpapírral.

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük kemény habbá. A cukrot és a tojások sárgáit keverjük habosra, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjjal elkevert darált diót és a tojásfehérjehabot.

A piskótatésztát öntsük az előkészített formába, majd 175 °C-on süssük 50 percig. A megsült piskótát hagyjuk kissé hűlni, majd vegyük ki a tortaformából, szedjük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A pudingporból, a cukorból és a tejből főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, de közben néha kevergessük meg, így nem vastagodik meg a teteje. A tejszínt verjük kemény habbá, adjuk a kihűlt pudinghoz, majd fél órára tegyük a hűtőszekrénybe.

A piskótát vágjuk el két lapra. Az alsót tegyük vissza a formába, csepegtessük meg rummal, majd kenjük meg a pudingos-tejszínes krémmel. Szórjunk rá darált diót, és fedjük be a másik piskótalappal, amit kissé nyomjunk rá. Két órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Óvatosan vegyük le a tortakarikát. A sütemény tetejét vonjuk be fehércsokoládé-mázzal és díszítsük csokifigurákkal.

Megjegyzés

A tortát a darált dió mellett kandírozott gyümölccsel is megtölthetjük, a csokifigurák helyett pedig használhatunk tejcsokoládé-forgácsot is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss