Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes-diós koszorú

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg mogyorós csokikrém vagy nutella
  • 15 dkg durvára vágott dió
  • A koszorú lekenéséhez:
  • 1 db tojás
  • A tetejére:
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel/, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.

Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.

A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mogyorókrémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk.

A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be, csak félig, és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss