Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes csiga

120 perc
mester
átlagos
18 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A kétféle lisztet elvegyítjük az instant élesztővel, majd összedolgozzuk a 2 tojássárgájával, a puha vajjal, a cukorral és 1 csipet sóval. Bedagasztjuk a tésztát, azután meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Átgyúrjuk a tésztát, majd meleg helyen, letakarva újra hagyjuk megkelni.
  3. A krémhez ledaráljuk a mogyorót, és egy kis lábasba tesszük a cukorral, a tejjel, valamint a citrom lereszelt héjával együtt, és kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastag téglalappá nyújtuk ki a tésztát, rásimítjuk a krémet, majd feltekerjük. Éles késsel kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, elrendezzük azokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 

ISTENI MOGYORÓKRÉMES RECEPTEK >>> 

CSOKIS, FAHÉJAS ÉS MINDENFÉLE ISTENI CSIGA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss