Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorókrémes csiga

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg fehér liszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek kristálycukor
  • porcukor a szóráshoz
  • A krémhez:
  • 15 dkg mogyoróbél (hántolt)
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 dl tej
  • ½ db biocitrom

Elkészítés

    1.  A kétféle lisztet elvegyítjük az instant élesztővel, majd összedolgozzuk a 2 tojássárgájával, a puha vajjal, a cukorral és 1 csipet sóval. Bedagasztjuk a tésztát, azután meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
    2. Átgyúrjuk a tésztát, majd meleg helyen, letakarva újra hagyjuk megkelni.
    3. A krémhez ledaráljuk a mogyorót, és egy kis lábasba tesszük a cukorral, a tejjel, valamint a citrom lereszelt héjával együtt, és kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk langyosra hűlni.
    4. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastag téglalappá nyújtuk ki a tésztát, rásimítjuk a krémet, majd feltekerjük. Éles késsel kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, elrendezzük azokat egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

    VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 

    ISTENI MOGYORÓKRÉMES RECEPTEK >>> 

    CSOKIS, FAHÉJAS ÉS MINDENFÉLE ISTENI CSIGA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin