Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától

default user icon

Hozzávalók

  • 11,5 dkg étcsokoládé (min. 64% )
  • 1,5 dkg vaj
  • 3,5 dkg cukor (+ a forgatáshoz)
  • 5,5 dkg tojás
  • 3,5 dkg liszt
  • 3,5 dkg mandulaliszt
  • 0,1 dkg sütőpor
  • 1,5 dkg grand marnier
  • porcukor

Elkészítés

    1. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk (maximum 55 fokig), és egy kevés cukorral fehéredésig habosítjuk. Két részletben hozzáadjuk a cukrot.
    2. Két részletben fehéredésig keverjük a tojást. Elkeverjük és átszitáljuk a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport.
    3. Az olvasztott vajas csokoládét levesszük a tűzről, és egy másik tálba öntjük (ha ebben keverjük, nem tud hűlni a tészta). Hozzácsorgatjuk a tojásos keveréket, miközben folyamatosan keverjük egy spatula segítségével. Beletesszük a grand marnier-t és a szárazanyagokat.
    4. Egy 8-12 mm átmerőjű habcső segítségével 4 cm átmérőjű halmokat készítünk a masszából. Ezután a fagyasztóba, vagy a hűtőbe tesszük kb. 15 percre, amíg teljesen megdermed. 
    5. Mindegyiket még hidegen cukorba forgatjuk, és 170 fokon 4-6 perc alatt megsütjük. A sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra, hogy kihűljön, de ne száradjon (ha a tepsin hagyjuk, kekszet eszünk). Végül porcukorba forgatjuk.

      Még több csokis desszert >>> 

      Francia finomságok >>> 

      Videóreceptek >>> 

Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés