Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Moelleux au chocolat Baracskay Angélától

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
25 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk (maximum 55 fokig), és egy kevés cukorral fehéredésig habosítjuk. Két részletben hozzáadjuk a cukrot.
  2. Két részletben fehéredésig keverjük a tojást. Elkeverjük és átszitáljuk a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport.
  3. Az olvasztott vajas csokoládét levesszük a tűzről, és egy másik tálba öntjük (ha ebben keverjük, nem tud hűlni a tészta). Hozzácsorgatjuk a tojásos keveréket, miközben folyamatosan keverjük egy spatula segítségével. Beletesszük a grand marnier-t és a szárazanyagokat.
  4. Egy 8-12 mm átmerőjű habcső segítségével 4 cm átmérőjű halmokat készítünk a masszából. Ezután a fagyasztóba, vagy a hűtőbe tesszük kb. 15 percre, amíg teljesen megdermed. 
  5. Mindegyiket még hidegen cukorba forgatjuk, és 170 fokon 4-6 perc alatt megsütjük. A sütőpapírral együtt áthúzzuk egy rácsra, hogy kihűljön, de ne száradjon (ha a tepsin hagyjuk, kekszet eszünk). Végül porcukorba forgatjuk.

    Még több csokis desszert >>> 

    Francia finomságok >>> 

    Videóreceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss