Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tisztítsd meg a telefonodat a rátapadt kórokozóktól

A koronavírus miatt kiemelten figyelnünk a kézmosásra és a kézfertőtlenítőt is gyakrabban használjuk. Egy dologról azonban a legtöbben megfeledkezünk, pedig nagyon gyakran használjuk, és rengeteg kórokozó tud megtelepedni rajta...

Hiába mosunk kezet és használunk kézfertőtlenítőt rendszeresen, ha közben végig a telefonunkat nyomkodjuk, teret adva annak, hogy a kórokozók a kijelzőre kerüljenek, amik aztán a további nyomkodás során visszakerülnek a frissen mosott kezünkre, vagy telefonáláskor az arcunkra. Ráadásul szakemberek szerint a mobiltelefonok kijelzőjén a különböző kórokozók akár 96 órán át is fertőzőképesek maradhatnak.

Egy amerikai tanulmány szerint egy átlagos felnőtt naponta akár 2600 alkalommal is hozzáérhet a mobiljához, gondoljuk át mennyi esélye van ezalatt fertőzni a rákerült kórokozóknak… A cél természetesen nem az, hogy félni kezdjünk a mobilunktól (is), hanem az, hogy tudatosítsuk a lehetséges veszélyforrást és gondoljunk a tisztítására. Máris mutatjuk, hogy ezt hogyan tehetjük meg eredményesen úgy, hogy közben ne essen baja a készüléknek.

A tisztítás lehetőségei és lépései:

- A szakemberek olyan mikroszálas törlőkendőt ajánlanak a kijelzők tisztántartásához, amilyennel a szemüvegeket is tisztítani szoktuk.

- Fertőtlenítőszereket nem érdemes használni a művelethez, mert azok károsíthatják a készüléket, helyette inkább kevés szappanos vízzel töröljük át a telefont a mikroszálas törlőkendővel, ügyelve arra, hogy a víz ne jusson be a készülék különféle nyílásaiba.

- Használhatunk alkoholos tisztítókendőt is. Szintén az a fajta ajánlott, ami a szemüvegek tisztításához készült.

- Ne felejtsük el a telefonok hátlapját sem letörölgetni.

5 SZOKÁS, AMI MIATT KÖNNYEBBEN ELKAPHATOD A KORONAVÍRUST>>> 

ÉTKEZÉS ELŐTT IS FONTOS A VÉDEKEZÉS A KORONAVÍRUSSAL SZEMBEN>>> 

EZEKTŐL A BETEGSÉGTŐL RETTEGETT AZ EMBERISÉG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss