Imádom a hagymát minden formában. Néha, ha még nincs új hagyma a piacon, vagy nincs otthon se lilahagyma, se póré, képes vagyok sózott vöröshagymát enni az esti szalámis kenyérkéhez.
Ha lehetne, és bírná a gyomrom, hagymát hagymával ennék :)
Nagyjából minden receptet dupla hagyma adaggal készítek el, de most azért megpróbáltam visszafogni magam. :)
Nagyon könnyű volt elkészíteni ezt a levest, sokkal könnyebb mint gondoltam, főleg, hogy évekig nem mertem nekiállni, mert valahogy olyan nagy volt a mítosz körülötte. Persze lehet, hogy csak a fejemben volt nagy mítosz.
Finom volt hozzá a ropogós kenyérke is.
A bor szerintem nagyon intenzív benne, de ettől függetlenül tökéletes ízhatás lett a végeredmény!
Hozzávalók (6 személyre):
A boltból:
500 g vöröshagyma
500 ml száraz fehérbor
75 g bagett
2 ek konyak
100 g kemény sajt
A kamrából:
3 ek olaj
1 ek liszt
2 db húsleveskocka
só
bors
1. Forrósítsuk fel az olajat, és közepes lángon pirítsuk rajta a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát 10 percig. Azután hintsük meg a liszttel, és kissé pirítsuk le.
2. Öntsük fel a borral, valamint 1 l vízzel, majd adjuk hozzá a húsleveskockákat, és kevergessük addig, amíg azok feloldódnak. Sózzuk, borsozzuk meg a levest. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 20 percig.
3. A bagettet vágjuk fel szeletekre, rendezzük el azokat sütőtálcában, és süssük aranyszínűre a 225 fokos sütőben.
4. Ízesítsük a levest a konyakkal. Ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk meg. Osszuk el 6 db tűzálló csészében, tegyünk r mindegyik adagra 1-1 szelet pirított bagettet, és szórjuk azokra a lereszelt sajtot. Végül toljuk a 220 fokos sütőbe 5-7 percre. Azután azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 350 kcal
A recept a Fanny konyha 2015/3. számában található!