Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 mítosz a fogyókúráról, ami valójában nem igaz

default user icon
MME
A neten rengeteg olyan mítosz terjeng a fogyókúrázásról, aminek köze sincs a valósághoz. A következő néhány tévhitnek például tuti, hogy eddig te is bedőltél!
1. Ha éjjel eszel, könnyebben hízol

Alissa Rumsey, a New York-i Táplálkozási és Dietetikus Akadémia szóvivője szerint valójában nagyon kevés bizonyíték van arra, hogy a késő esti vacsora extrém súlygyarapodást okoz. "Nem attól függ, hogy hízol-e, hogy mikor eszel, hanem attól, hogy mit és mennyit" - mondja Alissa. Tehát, ha nem volt időd vacsizni este 6-kor, akkor nyugodtan ehetsz később is, nem fogsz tőle jobban meghízni. Akkor persze már más a helyzet, ha a szokott időben megetted a vacsorádat, de éjjel még nassolnál egy kicsit...

2. Ha kevesebbszer eszel, az segít a fogyásban

A szakértők szerint a legjobb, ha 2-3 óránként eszel naponta, tehát nagyjából hatszor egy kisebb adagot. Ha ugyanis csak egyszer-kétszer eszel, akkor a nagy éhségérzet miatt hajlamosabb lehetsz többet enni, mint amennyire szükséged van.

3. A kávé egészségtelen

A Harward Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a kávé nem csak extra löketet ad neked, de számos betegség megelőzésében is fontos szerepe van. Egy kísérlet során például megfigyelték, hogy azoknál a nőknél, akik naponta kávéztak, 30 %-kal csökkent a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Persze, ez csak abban az esetben igaz, ha a kávédba egyáltalán nem teszel cukrot.

4. A szénhidrátoktól hízol

A szakemberek szerint étrendünk 45-65 %-nak szénhidrátokból kell állnia. Ezek biztosítják ugyanis az energiát ahhoz, hogy elvégezd a napi feladataidat. A szénhidrát gyakorlatilag olyan a testednek, mint az üzemanyag az autónak. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak kenyeret és tésztát kell enned, hiszen a gyümölcsökben is rengeteg szénhidrát található.

4 EXTRÉM FOGYÓKÚRA, AMIT SOHA NE PRÓBÁLJ KI!>>> 
8 ÉTEL ÉS ITAL, AMI KINYÍRJA A FOGYÓKÚRÁDAT>>> 
EZT A 7 JÓ TANÁCSOT FOGADD MEG, HA FOGYNI SZERETNÉL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss