Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mititei

default user icon
5 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg marhanyak
  • 0,5 kg birkacomb
  • 0,5 kg sertéslapocka
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 dl húsleves
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • a sütéshez marhafaggyú

Elkészítés

    Elkészítés: A húsokat 3x ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, a húslével és az apróra zúzott fokhagymával. Jól kidolgozzuk, majd 24 órára hűtőbe tesszük.

    A grillezés előtt vizes kézzel kolbászkákat formázunk, majd a faggyúval bekent rácson kisütjük. Közben vízzel spricceljük. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!

Megjegyzés

Tálalás: A kisült mititei-t tányérra rakjuk, mustárral kínáljuk. Fogyaszthatjuk kenyérrel, de köretként adhatunk hozzá faszénparázson, héjában sült krumplit.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pannika222
Romániában van lehetőség mititei fűszerkeveréket venni,egy csomag fél kiló húshoz elég. A szódabikarbónát nem szabad elfelejteni,mert attól lesz puffos és szaftos. És igen, ha mi fűszerezzük,fontos a csombor,és nem kell bele fokhagyma.
golfoscar
Bocsi, a \"laknak ott\" alatt Arad értendő! :)
golfoscar
A receptet valaha én küldtem be, a mititei imádata gyermekkoromból fakad, mivel rokonaink laknak ott, és sokat jártunk oda. Imádtam a kis papírtálcán felszolgált mustárral locsolt fogpiszkálóra tűzött kis hushengereket az utcai árusoknál. :) A receptúrát, mint említettem a TV-ből plagizáltam, amit az akkori Román nagykövet felesége adott közre.
sebedo
Nagyon sokszor ettem már Erdélyben és itthon is rengetegszer csináltam már. Ami számomra kimaradt a receptből az a csombor vagy borsikafű, ki hogy ismeri, na ez az ami mindenképp kell bele,viszont nem tesznek hozzá fokhagymát, de ahány ház annyi szokás.
NJDevils23
Tényleg nagyon izletes étek. Mi idehaza csak "aprókák"nak nevezzük, mivel a mititei / mititel szó apró / aprókát jelent. A recept stimmel, de a lényeget nem szabad kihagyni, ami igazából megadja a mititei jellegyetes izét, és ez egy csipetnyi szegfűbors.

Hasonló Receptek

Magazin