Így is finom
Finom- helyett teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztből is ízletes pizzatésztát és süteményeket lehet készíteni, kenyérsütéskor pedig válaszd inkább a Graham-lisztet! Ha nem szeretnél egyik pillanatról a másikra felhagyni a finomliszt alkalmazásával, csak apránként állj át: vegyítsd fele-fele arányban teljes kiőrlésű lisztekkel!
Mézédes élet
Nem csak a teába, a kávéba is tehetsz cukor helyett pár csepp mézet, ha édesen iszod a reggeli feketét. A méz tele van fontos tápanyagokkal, például C- és B-vitaminokkal, magnézium és vas is található benne, de az egészségre gyakorolt egyéb pozitív hatásai miatt is ajánlott a fogyasztása. Nem csak a sütemények tésztájába teheted, a csirkecomb és a kacsamell is finomabb lesz a mustáros- vagy éppen balzsamecetes-mézes páctól.
Tel(j)esen jó!
Bizonyos ételek elképzelhetetlenek tejföl nélkül, ám mivel ez a tejkészítmény legalább 12% zsírt tartalmaz, az egészséges életmód híveinek és a fogyókúrázóknak alkalomadtán érdemes natúr joghurttal helyettesíteniük. Legyen szó süteménytésztáról, salátaöntetről vagy tésztaszószról, számos esetben kiváltható a tejföl használata, sőt, a tejszíné is!
Olajozottan
Nem véletlenül nevezik az olívaolajat folyékony aranynak: az olajbogyóból préselt, jó minőségű növényi zsiradék évezredek óta nagy becsben tartott élelmiszer, amely az egészség megőrzésében is fontos szerepelt játszik. Salátákhoz, tésztaételekhez, zöldséges krémlevesekhez, süteményekhez egyaránt felhasználható!
+ 1 tipp, ha nassolnál, íme az egészséges alternatívák:
almachips
aszalt gyümölcsök
magas kakaótartalmú étcsokoládé
puffasztott rizstallér
buláta
kölesgolyók
sózatlan olajos magvak (mandula, kesudió, mogyoró)