Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, amit bátran fogyaszthatsz fogkezelés után

Annyi biztos, hogy a fogkezelés, foghúzás nem kellemes procedúra, de addig amíg lágy, tápláló ételeket eszel, nem lesz gond. Kerüld a magos gyümölcsöket, a színes ételeket és az erős fűszereket.
Smoothie

A smoothie gyorsan elkészíthető, finom és tele van minden tápanyaggal, amire csak szükséged lehet. Amikor nem tudsz rendesen rágni, ez nagyban megkönnyíti majd az életed. Nézd meg, milyen smoothie-kat készíthetsz

Mandarinos zselé

2 evőkanál zselatinpor, 125 ml cukor és 12-13 mandarin leve csodákra képes. Készítsd el a zselatint a csomagoláson olvasható utasítások szerint. A mandarinlevet, a cukrot és 1 mandarin reszelt héját melegítsd egészen addig, míg a cukor fel nem oldódik, majd a lehűlt keverékbe öntsd bele a zselatint. Adagold ki poharakba, és tedd be a hűtőbe pár órára. Garantáljuk, hogy nem csak a fogkezelés után fogyasztod majd ezt az édességet!

Almaszósz

Az almaszósz azért jó, mert olcsó hozzávalókból elkészíthető, akár gyerekeknek is adható, de ha fáj a fogad, neked is remek desszert lehet.

3 hozzávalós mogyoróvajmousse

Nincs másra szükséged, mint kókuszos habtejszínre, mogyoróvajra és valamilyen édesítőre. Verd fel a habtejszínt és ad hozzá a mogyoróvajat és az édesítőt. Ilyen egyszerű! Hidd el, miután elmúlt a fogfájásod, mindenre ezt fogod tenni. Tortára, sütikbe, de akár mártogatósként is felhasználhatod!

Puliszka vagy polenta

A lágyan elkészített puliszka tökéletes akár vacsorára is, ha nem rághatsz. Egy kis túróval vagy sajttal megszórva önmagában is megállja a helyét. Nézd meg milyen sokféleképpen elkészíthető étel.

Humusz

A csicseriborsóból készített humusz a Közel-Kelet kedvelt eledele. Ebben a nyári melegben könnyű étel, arról nem is beszélve, hogy nem áll fenn a veszély, hogy még jobban irritálnád vele a fogad.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss