Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mit együnk a strandon a nehéz ételek helyett?

A strandon kapható ételek többsége elég nehéz, pedig melegben lassabb az emésztésünk, és a zsíros fogások megterhelik a szervezetünket. De akkor mit érdemes enni? Ehhez hoztunk ötleteket!

A nyári étkezésről

Először beszéljünk egy kicsit általánosságban arról, hogyan érdemes étkezni nyáron. A nagy melegben még inkább fontos, hogy az elfogyasztott ételek nagyjából felét a zöldség és a gyümölcs tegye ki, az már mindegy, hogyan - nyersen, párolva, sütve vagy akár levesként.

A reggeli ilyenkor is hangsúlyos. Tartalmazzon rostokban gazdag ételeket, lassan felszívódó szénhidrátokat, teljes értékű fehérjeforrást és friss zöldségeket vagy gyümölcsöket. Jó választás például a teljes kiőrlésű kenyér avokádókrémmel, főtt tojással és paprikával vagy paradicsommal. De remek alternatíva a zabkása is, vagy a natúr joghurt cukormentes müzlivel is nagyon egészséges és tápláló. Ebédre jöhet a gyümölcsleves, grillezett csirkemell salátával, roston sült hal grill zöldségekkel, kölessel. Vacsorára pedig szintén valami könnyűt egyél, például készíthetsz pulykahússal töltött cukkinit.

Mit ne fogyassz a strandon?

A klasszikus strandételek, mint például a lángos, a palacsinta, a hekk, a kukorica és a fagyi igen csábítóak és persze nem kell teljesen lemondanod róluk, de azért vigyázz, mert ezek nagy része extra nehéz étel és nem tesz jót a gyomrodnak, úgy meg pláne nem, ha még úszni is szeretnél. Inkább kerüld a tojásos, majonézes vagy tejjel készülő ételeket, mert azok hamar megromlanak.  A hideg, cukros üdítőket sem ajánljuk, mert csak pár percre oltják a szomjadat, viszont tele vannak kalóriával. Inkább vigyél magaddal ízesített vizet hűtőtáskában!

Ezeket érdemes magaddal vinni

Mivel a strandokon a büfékben a legtöbb étel nemcsak, hogy zsíros, de nagyon drága is, többszörösen jobban jársz, ha inkább viszel magaddal némi ételt. Például gyümölcsöket, kekszet vagy muffint. Ha ebédet is viszel, a fasírt minden szempontból praktikus strandétel, főleg, ha zöldségekből készül, például csicseriborsóból vagy lencséből. A kukoricát otthon is megfőzheted, így azon is rengeteget spórolhatsz. Esetleg készíts hideg gyümölcslevest, amiben nincs tejtermék. A fasírthoz vihetsz magaddal tortillát és darabolt zöldségeket, amelyek sokáig elállnak.

10+1 LÁNGOS, AMI SOKKAL JOBB, MINT A STRANDOS>>> 

11 STRANDKAJA, AMI SOKKAL FINOMABB HÁZILAG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss