Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mirza tökfőzeléke

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg gyalult tök
  • 1 közepes hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag kapor
  • 1 poharas (2 dl) tejföl
  • kb. 6 evőkanál liszt
  • ételízesítő
  • 1 teáskanál 10 % -os ecet.

Elkészítés

    Elkészítés: A tököt besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát, majd egy fazékba tesszük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Kicsit kinyomkodjuk a besózott tököt (azért maradjon leve!), és rátesszük a hagymára. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd megsózzuk, megszórjuk egy kis ételízesítővel és megszórjuk az összevágott kapor felével. Néhány perc alatt puhára pároljuk, és hozzákeverünk 1 teáskanál 10%-os ecetet - ettől ropogós marad a tök. Ha megpuhult a tök, behabarjuk. A habarékot egy külön bögrében készítjük el: habverővel csomómentesen kikeverjük a lisztet, a vizet és a tejfölt, majd a tökhöz adjuk. Alaposan megkeverjük, ha kell, sózzuk, végül rászórjuk a maradék kaprot. Pörkölttel, főtt virslivel vagy fasírttal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zmelus
Köszönöm a receptet! Fél paradicsommal és fél zöldpaprikával együtt főztem, ezek még egy kicsit feldobták, de nélkülük is finom lett volna :)
pmlivia
Nagyon finom lett, köszönöm Mirza! Végre egy csomómentes főzelék! :-)
Grafitmacska
Én úgy szoktam, hogy gyenge rántást pirospaprikával "megerősítek" színileg és aztán tejjel felengedem. Ha a liszt megfőtt, bezutty a főzelékbe, egy rottyantás, aztán bele egy kis doboz tejföl. Isteni!!! Fasírttal, friss puhakenyérrel! Norbi sírva fakadna!
Grafitmacska
Én úgy szoktam, hogy gyenge rántást pirospaprikával "megerősítek" színileg és aztán tejjel felengedem. Ha a liszt megfőtt, bezutty a főzelékbe, egy rottyantás, aztán bele egy kis doboz tejföl. Isteni!!! Fasírttal, friss puhakenyérrel! Norbi sírva fakadna!

Hasonló Receptek