Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mirza tökfőzeléke

egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát, majd egy fazékba tesszük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Kicsit kinyomkodjuk a besózott tököt (azért maradjon leve!), és rátesszük a hagymára. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd megsózzuk, megszórjuk egy kis ételízesítővel és megszórjuk az összevágott kapor felével. Néhány perc alatt puhára pároljuk, és hozzákeverünk 1 teáskanál 10%-os ecetet - ettől ropogós marad a tök. Ha megpuhult a tök, behabarjuk. A habarékot egy külön bögrében készítjük el: habverővel csomómentesen kikeverjük a lisztet, a vizet és a tejfölt, majd a tökhöz adjuk. Alaposan megkeverjük, ha kell, sózzuk, végül rászórjuk a maradék kaprot. Pörkölttel, főtt virslivel vagy fasírttal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek